Letná univerziáda SR

Príhovor rektora STU

Milé športovkyne, športovci, priatelia akademického športu,

teší ma, že sa vám môžem prihovoriť ako rektor Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, ktorá opäť dostala česť usporiadať súťaže Letnej univerziády SR 2024.

Šport vždy bol neodmysliteľnou súčasťou života mladých ľudí, študujúcich na vysokých školách. Pre našu univerzitu to platí do bodky. Telovýchovné jednoty, resp. športové kluby pôsobiace pod značkou SVŠT či STU zanechali nezmazateľnú stopu v slovenskej i československej športovej histórii. Táto tradícia pretrvala do dnešných dní, veď napríklad atléti Slávie STU stále bojujú medzi slovenskou špičkou a zbierajú národné tituly. Farby univerzity výborne zastupujú aj študentky a študenti, tak ako nedávno na medzinárodných univerzitných majstrovstvách v Paríži. Meno Ján Volko vari netreba nikomu predstavovať, náš študent a slovenský reprezentant sa hrdo hlási k svojej alma mater, Slovenskej technickej univerzite, čo ste mohli vidieť aj na propagačnom videu k tohtoročnej univerziáde.

Verím preto, že dlhé desaťročia pestovaný vrúcny vzťah STU k športu poznamená v tom najlepšom zmysle slova aj priebeh a atmosféru Letnej univerziády Slovenskej republiky 2024. Napriek neľahkej situácii, v ktorej sa v týchto časoch u nás nachádzajú najmä verejné vysoké školy, našu nevynímajúc, sme urobili všetko, čo bolo v našich silách, v záujme bezproblémového priebehu športových súťaží aj celkového dojmu, ktorý v súťažiacich, tréneroch i všetkých účastníkoch a návštevníkoch univerziáda zanechá.

Želám preto vám i nám po všetkých stránkach úspešnú univerziádu, hodnotné výkony a tie najlepšie spomienky na férové zápolenia v priateľskej atmosfére na športoviskách STU v Bratislave a Trnave.

Oliver Moravčík
rektor STU