Letná univerziáda SR

Príhovor prezidenta SAUŠ

Milí účastníci Letnej univerziády Slovenskej republiky,

Je pre mňa cťou a potešením privítať vás všetkých na tomto významnom podujatí, ktoré zdôrazňuje ducha fair play, spolupráce a výnimočnosti športu. Letná univerziáda Slovenskej republiky je nielen súťažným prostredím, ale aj platformou pre budovanie priateľstiev a posilňovanie väzieb medzi univerzitami a športovými organizáciami po celom Slovensku.

Šport má nezameniteľnú schopnosť spájať ľudí a prenášať hodnoty, ktoré sú základom našej spoločnosti. Výkon, oddanosť, disciplína a fair play sú kľúčovými piliermi, ktoré posilňujú nielen naše športové úspechy, ale aj naše osobné charaktery.

Slovenská technická univerzita v Bratislave má bohatú tradíciu pri organizovaní významných nielen domácich, ale aj medzinárodných športových podujatí vysokoškolákov. Množstvo zanietených pedagógov svojou činnosťou na tejto univerzite dokazuje, že patrí aj vo vysokoškolskom športe medzi popredné na Slovensku. Slovenská technická univerzita a jej športoviská majú vždy vysoký štandard. Aj pre tieto atribúty dostala možnosť usporiadať tak významné podujatie.

Chcem aj pri tejto príležitosti poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili na príprave a organizovaní Letnej univerziády Slovenskej republiky. Špeciálne poďakovanie patrí Ministerstvu školstva, vedy a výskumu Slovenskej republiky a Ministerstvu cestovného ruchu a športu za finančnú podporu. Poďakovanie patrí rektorovi Oliverovi Moravčíkovi za prevzatie garancie a ustanovenie organizačného výboru pod vedením prorektora Štefana Stanka. Celému organizačnému výboru pod jeho vedením prajem veľa úspechov pri organizovaní univerziády. Vaša obetavosť a oddanosť posilňujú našu športovú komunitu a robia z nej lepšie miesto pre všetkých zúčastnených.

Športovcom prajem vynikajúce športové výkony, priateľskú atmosféru a množstvo nezabudnuteľných zážitkov počas Letnej univerziády. Buďte hrdí na svoje úspechy a nezabudnite si užívať každý moment tejto nádhernej cesty.

Všetkým hosťom prajem príjemné športové a spoločenské zážitky.

 

PaedDr. Július Dubovský
Prezident Slovenskej asociácie univerzitného športu